DACA ITI TRBUIE SEMINTE DE ARDEI IUTE VEZI DESCRIEREA SOIURILOR PE CARE VREI SA LE CULTIVI in sub albumele din stinga/ COMENZI PE MESAJE SUNPHOTO _Originar din America de Centrala si de Sud, ardeiul iute este cultivat acum in intreaga lume. Primele consemnari ale acestei plante intr-un document au aparut in 1493, o data cu calatoriile lui Columb. In scurt timp ardeiul iute a ajuns sa fie cunoscut ca mirodenie in intreaga lume. In afara utilizarilor lui in bucatarie, ardeiul iute mai este cunoscut si ca planta decorativa si nu in ultimul rind pentru proprietatile lui vindecatoare.
Ardeiul iute contine capsaicina, care are proprietatea de a reduce durerile si inflamatiile. Dupa ghimbir, ardeiul este foarte cautat pentru digestie, dar gatit poate crea, alaturi alimentele condimentate, arsuri, iritatii ale sistemului digetiv sau chiar ulcere. Pudra de ardei iute uscat se presupune ca are cele mai mari proprietati vindecatoare. Uscind ardeiul iute se pare ca acizii care cauzeaza efectele negative sint eliminati.
Ardeiul iute este un stimulent, antiseptic care contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten. El poate regulariza curgerea singelui, intareste inima, arterele si nervii. Daca vreodata simtiti cum se apropie gripa, consumati putin ardei iute pentru a indeparta simptomele neplacute. Proprietatile curative ale ardeiului vor stimula circulatia care va va ajuta sa transpirati.
Utilizarile externe ale pudrei de ardei iute Sub forma de pudra, ardeiul iute poate fi utilizat si extern pentru videcarea ranilor. Aplicind o fisie subtire din aceasta pudra pe zona afectata, ea va curata rana facindu-si imediat efectul.
O alta utilizare externa a ardeiului iute este in cazul congestiei sinusurilor. Adaugati putin ardei iute intr-un pahar cu apa si trageti incet pe nas pe fiecare nara in parte. Astfel va puteti elibera de congestie si veti scapa de infectie. Nasul infundat se mai poate desfunda daca inspirati in dreptul unui ardei iute taiat.
Aceasta planta este cunoscuta pentru vindecarea infectiilor aparute la nivelul gingiilor, eliminind durerile si abcesele. Puneti pe periuta de dinti putina pudra de ardei iute si spalati-va asa cum procedati de obicei. Aceasta operatie este benefica pentru gingii, iar daca faceti gargara cu o solutie de ardei iute, aceasta este foarte benefica in cazul durerilor de git.
Tinctura de ardei iute contra alcoolismului Se maruntesc 2-3 ardei iuti si se amesteca cu 100 ml alcool. Se lasa la macerat 14 zile la temperatura camerei, agitindu-se din cind in cind, dupa care se filtreaza. Se administreaza cite 5-10 picaturi de tinctura de ardei iute la un litru de alcool, de preferinta cel mai cautat de persoana alcoolica. Dupa un timp, daca alcoolicul va coopera, va aparea aversiunea fata de bautura.
Sfaturi din medicina chinezeasca Medicina chinezeasca ne spune ca daca poftiti la mincaruri condimentate este un semn ca suferiti de afectiuni pulmonare. Acest lucru se poate explica avind in vedere deficitul de oxigen din tesuturi indus de reducerea capacitatii functionale a plaminilor bolnavi. Condimentele iuti activeaza circulatia sangvina si, drept urmare, aportul de oxigen. Poate fi vorba si de o insuficienta cardiaca, pentru a caror ameliorare organismul solicita aceste produse.
Retete pentru sezonul rece In sezonul racelilor si gripelor, ardeiul iute poate fi un aliat de nadejdie. Consumind in timpul mesei o mica doza de ardei iute, acesta va pune singele in miscare incalzind corpul, va distruge germenii infectiosi si va desfunda nasul infundat, usurind respiratia. Tot datorita acestor proprietati, celor care in anotimpul rece sufera de frig si doresc sa-si mareasca temperatura corpului le este recomandat sa consume ardei iute. O jumatate de ardei iute pe zi are si efecte stimulente asupra sistemului nervos, creind o stare de buna dispozitie.
Contra durerilor de git, se pune o jumatate de lingurta de seminte de ardei iute in doua linguri de apa fiarta, se lasa un sfert de ora si apoi se amesteca cu putina miere. Mixtura astfel realizata se consuma incet, cu inghitituri mici. Ceaiul de maghiran sau rozmarin utilizat contra durerilor de git are un efect imediat daca se adauga si un virf de lingurita de seminte de ardei iute.
Masajul cu ardei iute Ardeiul iute este un revulsiv puternic si este utilizat extern sub forma de tinctura in frectii. Cei care sufera de pe urma extremitatilor reci pot incerca un masaj al acestor zone cu o tinctura din ardei iute.
Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: seminteviilegume
Mesaj:
seminteviilegume
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.