2037 poze   57555 vizite
Albume
00000001DECLARATIE1 CONTACT-ACASA   2023___SEMINTE2 RASADURI   Rasad de ardei iute si foarte iute2021 CAPSUNI4 CIND SE PLANTEAZA RASADURILE DE LEGUME8 martieARDEI IUTI_EXTREM DE IUTI   7 Frati   A Cititi inainte sa cumparati seminte sau rasad de ardei iuti sau foarte iuti   AI ARDEI IUTI SI EXTREM DE IUTI   Ardeii iuti   BHUT JOLOKIA Chocolate   CAROLINA _REAPER   CHRISTMAS BELL_UBA TUBA   Habanero orange      Habanero red         Habanero maya   Jamaicad orancio   Jamaican hot   Jamaican red   MORUGA TRINIDAD SCORPION   NAGA MORICH   NAGA VIPER   NEGRU Mexican   PETER PEPPER __ POINTS   PIEMENTA DE BICO   PIEMENTA de CARO   RED CHERRY CIREASA   THICK de CAYENNE   WONDER LITTLEARONIAC1__ROSII NEGRE   C-ROSII Negre despre rosiile NEGRE   ROSII BRANDY WINE_black brandy wine   ROSII CHEROKEE PURPLE__black purple cheroche   ROSII CHOCOLATE STRIPES   ROSII NEGRE DE CRIMEEA_black krim   ROSII negre de KUMATO__black kumato   ROSII negre de TULLA__black tulla   ROSII NEGRU CARBON _black carbon   ROSII SEA MAN__omul mari negre   ROSII TRUFA NEAGRA__black truffle   TOMATE BLACK BEEFE __negru biftecCASTRAVETI__EXOTICI MEDICINALI   ALBI   CASTRAVETE ROSU   CHARANTIA__ CASTRAVETE MEDICINAL   GAC___FRUCTUL DIN RAI   KIVANO _fruct exotic   LEMON   LUFAD TOMATE__ ROSII   ROSII ANANAS   ROSII GIGANT ITALIAN   ROSII SIRIANA   ROSII ACMARIU DE ALBA   ROSII BLUE BEAK   ROSII BUZAU 22   ROSII COPIA STRIPES   ROSII CUORE d ALBENGA   ROSII MARMANDE   ROSII POM-OCTOPOTUS_________RARITATE   ROSII RED TRUFLE   ROSII SAN MARZANO   ROSII TANGERINE   ROSII TIGRELA   ROSII URIASE de PLOPU      ROSII URIASEDE SEZON FRUCTE-CAPSUNI 2022dulceata 2022E TOMATE   Rosii costate   ROSII JANTARF TOMATE_ROSII CHERRY   ROSII CHERRY CILIEGINO   ROSII CHERRY GHIVECI galbene   ROSII CHERRY NEGRE-RUNDA   ROSII CHERRY YELLOW PEAR   ROSII DUBLU CHERRY_NEGRUFRUCTE DE PADUREG POMI si ARBUSTI FRUCTIFER   ALUN   ARBUSTI COACAZ      COACAZ Jonkheer Van Tets   CATINA   Descriere fructe de padure   G1 MURE SI BUTASI DE MUR      Mure 2 august 2020      Mure Iulie 2020      Plantarea butasilor de mur      Principalele tratamente intr-o plantatie de mur      VINDEM Mure de cultura din soiulThornFree      vinzare 2021   KAKI_ FRUCTUL ZEILOR   KIVI JENI   MASLIN   RODIU   SOC NEGRU_HASCHBERG   Tehnologia de cultura a coacazului negru      21 iunie 2020G2 ARONIAGLADIOLEH COMESTIBILE-AROMATICE   CARTOFUL DULCE   CARTOFUL MOV_pt saminta   HREANUL   IENIBAHR   MENTA SPICATA SPEARMINT   ROZMARINUL-disponibil plante 1-2 -3 si 5 ani   TOPINAMBUR alb si rosuI_INGRASEMINTE   Macerate pt legumeK--CAPSUNI   19 mai 2020   Capsuni in solar noiembrie 2018   Capsuni mai -iunie 2018      AMINTIRI DIN 2018   Consumul de capsuni-beneficii pentru sanatate   De la silaghy   Erbicide   fertilizare   Noutati   PLANTE-CAPSUNI      CAPSUN progam tratamente   Pregatire pt iarna   program fertilizare   Program fertilizare la capsuni   Soiul capsuni ALBA   Soiul capsuni CLERY   Soiul capsuni ELSANTA   Soiul de capsuni PREMIAL   Soiuri de capsun   stiai ca   Vind en-gros si en detail Capsuni   VIND STOLONI CAPSUNIK-Capsuni 3 mai 2020   17 mai 2020   De sezon la vinzareL-MOTOCULTOR PASOUALI   pt bilonat si intins folieM-GAINI RASA AUSTRALORP   Puicute outoare LOHMAN BROWN si AUSTRALORPMure 2021N---VINETE-satirate alb violet vinete rosii vinete verzi vinete albeO FLORI   Ghiocelul floarea cu antigel in frunze ingrijirea si inmultirePOZE   16 august 2020   DIN 2017   IMAGINI 01 iule 2017   imagini 10 iulie 2017   IMAGINI 15 IULIE 2017 URIASE DE PLOPU   imagini 21 martie 2017   Imagini 22 martie 2017   imagini 23 iunie 2017 solar 01   IMAGINI 25 IULIE 2017   imagini 27 iunie solar 3   imagini 30 IULIE 2017 record   sfirsit de noiembrie 2017POZE 2018   IARNA 23 MARTIE 2018 PLOPU-AMARASTI   IMAGINI 09 APRILIE2018   Imagini 14 August 2018   Imagini 19 iule 2018   Imagini 22 iulie 2018   Imagini 26 Mai 2018   Imagini 27 iulie 2018   Iunie2018   PERI in floare 20 aprilie 2018Rasaduri de legumeRolul elementelor minerale in nutritia plantelor horticolerosii 2021 2TRANDAFIR HIBISCUS de gradinaURZICAVand rasaduri 2021   VIND rasad rosii BYELSA   VIND rasad rosii RUGATINO   VIND rasad rosii VITARA   Vind rasaduri rosii Uriase de PLOPUVIDEM ROSII 2021VIND RASAD LEGUME 2023VIND RASAD ROSIIX IMAGINI LEGUME FRUCTE PLANTExxxyyyyyyyyyyyyyyyyy

membru din 25 December 2014

KAKI_ FRUCTUL ZEILOR

Din punct de vedere botanic, Persimmonul (Kaki) este o baca (fruct carnos, cu pielita subtire si cu miezul zemos, in care se afla semințele) ce face parte din familia Ebenaceae, genul Diospyros. Denumirea stiintifics: Diospyros virginiana.

Deși prima sa descriere botanica nu a fost publicată panain 1780, persimmonul este una dintre cele mai vechi plante cultivate, cunoscut pentru utilizarea sa in China, pentru mai mult de 2000 de ani. Originar din China, este cultivat indeosebi in Japonia, apoi si in alte parti ale Asiei, iar mai tarziu a fost introdus în California si in sudul Europei la mijlocul secolului al 19-lea, iar in Brazilia in anii 1890.Unul din soiurile foarte cultivate este Diospyros kaki tipo. In nordul Olteniei a fost introdus in cultura pt prima data de subsemnatul in loc PLOPU_AMARASTI in anul 2012 pomi au fost adusi din nordul Italiei si aclimatizati ,in prezent avem 3soiuri tipo,vanilie,sharon

Copacul de kaki are o creștere lenta si ajunge la o inaltime de 4 metri. Acesta este similar marului. Frunzele sunt cazatoare si au forma eliptica sau ovala. Copacul produce fructe dupa 3 ani. Inflorește din mai pana in iunie. Copacii sunt de obicei fie de sex masculin sau feminin, dar unii produc ambele tipuri de flori. In plus, aceasta poate varia de la an la an. Kaki se multiplica prin altoire. Altoirea se face pe Diospyros lotus din simplul fapt ca aceasta este mai rezistenta la ierni geroase sau veri caniculare. Un alt motiv pentru care se altoieste pe Diospyors lotus este ca nu produce lastari de baza. La noi in tara acestui arbore i se mai spune si “ Arborele vietii “, iar datorita gustului inconfundabil al fructelor i se spune “Fructul Zeilor”. Japonezii il numesc “ Planta cu 7 virtuti “ datorita nutrientilor pe care ii contine.

Fructele kaki sunt coapte atunci cand frunzele au cazut deja din copac in cea mai mare parte (octombrie-noiembrie). Creste si se dezvolta cel mai bine in zonele cu ierni moderate si veri relativ usoare.Fructele variaza atat ca forma de la sferica, pana la forma ovala, sau chiar in forma de inima, cat si ca dimensiune de la cateva zeci de grame pana la mai mult de o jumătate de kilogram, in functie de soiul copacului. Fructelele de Persimmon sunt comestibile, fara restrictii, cunoscandu-se cazuri foare rare de alergii minore. Sunt, delicate, dulci, usor picante, cu o textura moale sau ocazional fibroasa, bogate in substante nutritive de promovare a sanatatii, cum ar fi vitamine, minerale, si anti-oxidanti. Culoarea variaza de la galben deschis la portocaliu-rosiatic.

Persimmonul se clasifica in doua categorii generale:

Soiuri astringente (Fructele au un nivel ridicat de tanin, ceea ce face fructul imatur să fie astringent si amar. Trebuie sa li se permita sa se coaca pe deplin, pana cand capata o consistenta moale, asemanatoare jeleului, pentru a putea fi consumate, altfel nu sunt comestibile. Aceste soiuri, insa la maturitate au cele mai parfumate arome si cele mai deosbite gusturi. Astringenta poate fi indepartata prin tratarea fructelor cu dioxid de carbon sau cu alcool.) : Eureka, Hachiya, Saijo, Tamopan, Tanenashi, Triumph, etc.
Soiuri non-astringente ( Fructele au un nivel scazut de tanin si pot fi consumate, fara a atinge timpul de coacere, chiar si cand fructele sunt tari, de consistenta merelor. Aceste soiuri non-astringente sunt considerate a avea un gust mai puțin complex. ) : Fuyu (Fuyugaki), Gosho / urias Fuyu / O’Gosho, Imoto, Izu, Jiro, Maekawajiro, Okugosho, Suruga, etc.
” Fructe Sharon “ este denumirea comerciala pentru un hibrid D. kaki si sunt fructele ale caror astringenta a fost eliminat chimic. Acesta nu contine seminte, are un gust fin, uiar sectionat are forma unei stele. Denumirea vine de la campia fertila Sharon din Israel. De asemenea, Sharon sunt cunoscute si sub denumirea de Fructe mango coreene.

Beneficiile pentru sanatate ale fructelor persimmon:

Fructele sunt sarace in calorii (70 calorii/100g) si grasimi, dar constituie o bogata sursa de fibre dietetice, precum si un important compus anti-tumoral - acid betulinic . Catechinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor anti-infectioase, anti-inflamatorii si anti-hemoragice.
Contin fito-nutrienti, flavonoizi, poli-fenolici, anti-oxidanti, cum ar fi catechine și gallocatechine.
Fructele proaspete contin compusi anti-oxidanti, cum ar fi vitamina A, beta-caroten, licopen, luteina, zea-xanthin si criptoxantina. Impreuna, acesti compusi actioneaza ca protectori impotriva radicalilor liberi si a derivatilor acestora, cat impotriva speciilor reactive de oxigen (ROS), care joaca un rol in procesul de imbatranire si in multe alte boli.
Zea-xanthin, un important carotenoid, este un bun antioxidant si totodata protector al functiilor de filtrarea a luminii, astfel ca ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de varsta inaintata.
Ele sunt, de asemenea, o sursa foarte buna de vitamina C , un alt antioxidant puternic (mai ales fructele arborilor de persimmon din China si America – furnizează 80% din DRI). Consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si il protejeaza impotriva radicalilor liberi proinflamatori.
Fructele sunt bogate in vitamine B-complex, cum ar fi acidul folic, piridoxina (vitamina B6), tiamina. Aceste vitamine actioneaza in calitate de co-factori pentru numeroase functii metabolice enzimatice din organism.
Fructele proaspete contin, de asemenea, cantitati sanatoase de minerale, cum ar fi potasiu, mangan (15% din DRI), cupru (12% din DRI), si fosfor. Manganul este un co-factor pentru enzima superoxid dismutaza , care este un distrugator foarte puternic al radicalilor liberi. Cuprul este un co-factor pentru mai multe enzime vitale, inclusiv citocrom c-dismutaza oxidaza si superoxid (alte minerale funcționa ca cofactori pentru aceasta enzima sunt mangan, si zinc). Cuprul este, de asemenea, necesar pentru producerea de celule rosii din sange.

Tabel Nutritional fructe KAKI/ 100 grame

Sursa: USDA National Nutrient Data Base
Principiu Valoare Nutrient Procentul din DZR
Energie 70 Kcal 3,5%
Carbohidratii 18.59 g 14%
Proteină 0.58 g 1%
TotalFat 0.19g 1%
Colesterol 0 g 0%
Fibre alimentare 3,6 g 9,5%
Vitamine
Colină 7.6 mg 1,5%
Folati 8 g 2%
Niacin 0,100 mg 1%
Piridoxină 0,100 mg 7,5%
Riboflavină 0.020 mg 1,5%
Tiamină 0.030 mg 2,5%
Vitamina C 7,5 mg 12,5%
Vitamina A 81 UI 3%
Vitamina E 0.73 mg 5%
Vitamina K 2.6 g 2%
Electroliți
Sodiu 1 mg 0%
Potasiu 161 mg 2,5%
Minerale
Calciu 8 mg 0,8%
Cupru 0.113 mg 12,5%
Fier 0,15 mg 2%
Magneziu 9 mg 2%
Mangan 0.355 mg 15%
Fosfor 17 mg 4,5%
Zinc 0,11 mg 1%
Fito-nutrienti
Caroten-α 0 g -
Caroten-β 253 micrograme -
Cripto-xanthin-β 1447 micrograme -
Luteina-zeaxantina 834 micrograme -
Licopenul 159 micrograme -


Fructele KAKI pot fi consumate proaspete, uscate, sau in preparate,gem,dulceata,compot.
IN GRADINA FAMILIEI AVEM POMISORI KAKI DE VANILIE, TIPO, ROSU BRILIANT.
kaki din fata volierei cu pauni
kaki din fata volierei cu pauni
kaki vanilie pe rod anul 2
kaki vanilie pe rod anul 2
kaki TIPO in fata la fintina
kaki TIPO in fata la fintina
KAKI ROSU BRILIANT
KAKI ROSU BRILIANT
dulce ,cremos,aromat,zemos
dulce ,cremos,aromat,zemos
kaki pe ram in noiembrie
kaki pe ram in noiembrie

Comentarii album • 1
Adrian986 12 March 2015  
pai am mai vorbit,dar nu stiu ce s-a intamplat,ati sters din albume,parca sunteti de undeva de la nord de Craiova,eu stau chiar in oras,am si eu kaki tipo destul de mare,am si rodiu si eram curios sa facem schimb de experienta,sa daca aveti timp si trecere prin oras,va invit sa vedeti gradina mea,sau poate daca se poate as fi si eu curios sa vad ce minunatii aveti la dvs!aveti nr meu la rubrica datele mele de contact!toate cele bune!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.